Valtava kuoppa ilmestyi maahan kuin tyhjästä – tutkijat ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Chilessä on ihmetelty maahan ilmestynyttä pyöreää kuoppaa. Halkaisijaltaan noin 25 metrin kokoinen vajoama ilmestyi viikonlopun aikana alueelle, jossa on kaivostoimintaa.

Kuppa sijaitsee noin 665 kilometrin päässä Chilen pääkaupungista Santiagosta. Alueen kaivokset omistava kanadalaisyhtiö Lundin lähetti lauantaina asiantuntijoita tutkimaan vajoamaa. Kuopan syvyyden kerrotaan olevan jopa 200 metriä.

Vajoaman aiheuttaja ei ole toistaiseksi tiedossa, ja tutkijat yrittävät parhaillaan selvittää liittyykö se esimerkiksi alueen kaivostoimintaan. Kuoppaa ympäröivä alue on The Guardian -lehden mukaan suljettu. Lindin-yhtiön mukaan vajoama ei vaikuttanut työntekijöiden tai lähialueiden asukkaiden turvallisuuteen.

Paikallinen kaupunginjohtaja Cristobal Zuniga kertoi alueen asukkaiden olevan huolissaan vajoamasta. Hänen mukaansa kuoppa on kasvanut sen ilmestymisestä lähtien.