Venäläiskilpailijoiden mukanaolo Jyväskylän MM-rallissa kuohuttaa – sponsorilta raivokas tiedote

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti taannoin sallivansa venäläiskuljettajien osallistumisen Jyväskylän MM-ralliin. Päätös synnytti vahvaa kritiikkiä, ja siihen on ottanut kantaa rallien pääsponsoreihin lukeutuva autoleasingyritys Secto Automotive.

Secto Automotive kertoi vastustavansa venäläisten kuskien ajamista Suomessa järjestettävissä ralleissa. Yhtiö kertoo tehneensä työtä ukrainalaisten eteen sodan alkamisesta saakka, ja kuvailee tilannetta äärimmäisen kiusalliseksi.

– Jos meillä olisi tässä asiassa vaikutusvaltaa, sen käyttäisimme.  Secton logoa ei ole venäläisten kuljettajien autoissa, toimitusjohtaja Matias Henkola kertoo Secton tiedotteessa.

Venäläiset kilapilijat ajavat ilman maatunnuksia, eikä heillä ole käytössä maansa lippuja tai kansallislauluja. Venäläisautoilijat ovat kisanneet Ukrainan sodan alkamisesta lähtien FIA:n ohjeilla möys Kroatiassa, Portugalissa ja Sardiniassa. Suomen MM-ralli ajetaan tänä viikonloppuna 4.-7. elokuuta.