Ashton Kutcher avautui rajusta sairastumisesta – vaikutti kuuloon, näköön ja kävelykykyyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Ashton Kutcher on paljastanut sairastaneensa elämäänsä hankaloittanutta harvinaista autoimmuniteettisaurautta. 44-vuotias tähti avautui vaivasta National Geographicin Running Wild with Bear Grylls: The Challenge –ohjelmassa.

– Pari vuotta sitten kärsin vaskuliitin erittäin harvinaisesta muodosta. Se iski näkökykyyni, se iski kuulooni, se iski tasapainokykyyni. Kesti noin vuoden saada kaiken takaisin ennalleen, Kutcher paljasti.

– Näitä asioita ei osaa arvostaa ennen kuin ne menettää. En tiennyt tulisinko enää koskaan näkemään, kuulemaan tai kävelemään. Olen onnekas siitä, että olen elossa, 70’s Show -tähti jatkoi.

Vaskuliitissa verisuonten seinämät vaurioittuvat tulehduksen seurauksena. Sairauden oireet voivat ilmetä lievinä, kohtalaisina tai hengenvaarallisina. Tyypillisiä oireita ovat ruokahaluttomuus, painon väheneminen, uupumus, ihottumat, kivut ja kuume.