Näin ei pitänyt käydä! Googlen hakukone kaatui yllättäen

Digi · Tim Isokivi

Googlen hakukoneen käyttäjiä odotti tiistaina varhain Suomen aikaa yllättävä ongelma. Hakukone oli vian vuoksi hetkellisesti poissa käytössä. Kyseessä oli meko harvinainen tilanne teknologiajätin historian aikana.

Googlessa ilmenneet ongelmat olivat maailmanlaajuisia. CNBC-uutissivuston mukaan pelkästään Yhdysvalloissa yli 40 000 ihmistä raportoi, ettei hakukone toiminut heillä. Vika ilmeni tosin noin kello neljän jälkeen aamuyöstä Suomen aikaa, joten ne koskivat vain harvoja täkäläisiä.

Vika onnistuttiin korjaamaan yhtiön taholta lopulta melko nopeasti. Google on pahoitellut asiaa ja kertoo tiedotteessaan myös Google Maps -karttapalvelun olleen alhaalla. Palvelujen käyttökatkos johtui yhtiön mukaan ohjelmistopäivityksen yhteydessä ilmenneistä ongelmista.