Hakkeriryhmä kaatoi eduskunnan verkkosivut – asiasta tehty rikosilmoitus

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen eduskunnan verkkosivuille kohdistui tiistaina 9. elokuuta palvelunestohyökkäys. Sen seurauksena sivuilla oli ongelmia useiden tuntien ajan. Palvelunestohyökkäys alkoi kello 14:30. Tilanne normalisoitui Eduskunnan mukaan kello 22 aikaan, ja sittemmin verkkosivut ovat jälleen toimineet tavaliseen tapaan. Eduskunta tekee asiasta rikosilmoituksen poliisille.

Ylen mukaan hyökkäyksen takana ilmoitti olevansa venäläinen hakkeriryhmä NoName057(16). Ryhmä kertoi suunnitelmasta Telegram-kanavallaan. Palvelunestohyökkäyksiin erikoistunut ryhmä on ottanut vastuun vastaavista iskuista myös muun muassa Norjassa ja Puolassa.

– Päätimme tehdä ”ystävällisen” vierailun naapurimaa Suomeen, jonka viranomaiset ovat niin innokkaita liittymään Natoon, hakkeriryhmä kertoi.

Palvelunestohyökkäyksissä verkkosivusto pyritään kaatamaan ohjaamalla sinne valtava määrä liikennettä. Tavoitteena on tyypillisesti puhdas kiusanteko tai lunnaiden vaatiminen eikä esimerkiksi salaisten tietojen varastaminen.