Kaduttaako Whatsapp-viesti? Peruuttamisen takarajaa pidennettiin roimasti

Digi · Tim Isokivi

Whatsappiin lisättiin jokin aika sitten ominaisuus, jonka ansiosta nolon viestin lähettäminen ei välttämättä ole maailmanloppu. Ominaisuuden ansiosta jo lähetetyt viestit on ollut mahdollista poistaa.

Nyt kyseenalaisia tai noloja viestejä lähettelevien arkea on helpotettu entisestään. Whatsapp on pidentyänyt lähetetyn viestin poistamisen takarajaa merkittävästi. Viestin voi jatkossa poistaa jopa kaksi vuorokautta ja 12 tuntia lähettämisen jälkeen.

Uudistus antaa viestimokien tekijöille runsaasti aikaisempaa enemmän armonaikaa. Aikaisemmin takaraja lähetetyn viestin poistamiselle oli nimittäin hämmentävän tarkka yksi tunti, kahdeksan minuuttia ja 16 sekuntia.

9to5Mac-sivuston mukaa Apple on menossa iMessage-viestisovelluksessaan toiseen suuntaan. Vielä aikaisemmissa iOS 16 -käyttöjärjestelmän beta-versioissa viestin poistaminen onnistui 15 minuutin kuluessa, mutta sittemmin takarajaa on laskettu vain kahteen minuuttiin.