Tampereen ratikka täytti vuoden – takana lähes 10 miljoonaa matkaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen Ratikka on liikennöinyt virallisesti vuoden ajan. Raitiovaunujen liikennöinti alkoi nimittäin 9. elokuuta 2021. Vuoden aikana ratikalla on tehty lähes 10 miljoonaa matkaa.

Joukkoliikennejohtaja Mika Periviitan mukaan ratikalla tehdään noin neljännes Nyssen matkoista. Tampereen Ratikan tiedotteen mukaan myös asiakastyytyväisyys ja luotettavuus ovat olleet hyviä. Luotettavuusprosentti on ollut 12 kuukauden aikana 99,12 ja asiakastyytyväisyyden keskiarvo 4,1 viidestä.

Liikennöinnin aikana raitiovaunuilla on ajettu 175 182 lähtöä. Peruttuja lähtöjä on ollut 1 537, ja niistä osittain peruttuja noin 95 prosenttia. Se tarkoittaa, että osa reitistä on kuitenkin pystytty liikennöimään.

Ajokilometrejä vaunuille on kertynyt yhteensä yli 1,4 miljoonaa. VR:n opearatiivisen päällikön Vesa Rauahalan mukaan 80 uutta kuljettajaa ja liikenteenohjaajaa on opiskellut ensimmäisen vuoden aikana uuden ammatin ja osottautunut taitaviksi ammattilaisiksi raitiovaunun ohjaimissa.