Näyttelijä-laulaja Olivia Newton-John on kuollut – muistetaan Grease-elokuvasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa Grease-elokuvasta tunnettu australialainen näyttelijä ja laulaja Olivia Newton-John on kuollut. Maanataina 9. elokuuta menehtynyt tähti on 73-vuotias. Asiasta tiedotti hänen aviomiehensä.

Tiedotteen mukaan Olivia Newton-John mene menehtyi rauhassa maatilallaan Etelä-Kaliforniassa tänä aamuna perheenjäsenten ja ystävien ympäröimänä. Hänen kuvaillaan olleen voittojen ja toivon symboli kamppailtuaan 30 vuoden ajan rintasyöpää vastaan.

Newton-John alkoi luomaan uraa musiikin parissa 1960-luvulla, ja seuraavana vuosikymmenenä hän oli jo tunnettu laulaja. Lopullinen kansainvälinen läpimurto tapahtui tähden saatua pääroolin Grease-musikaalin elokuvaversiossa John Travoltan rinnalla. Sekä elokuvasta että sen soundtrack-albumista tuli valtavia menestyksiä.

Greasen jälkeen Newton-Johnin uran pääpaino oli musiikissa, joskin hän näytteli muun muassa elokuvissa Xanadu ja Sykettä suonissa sekä myöhemmin Glee-sarjassa. Vuonna 1992 hänellä diagnosoitiin rintasyöpä. Hän parani siitä rankan hoidon ansiosta, mutta syöpä uusiutui vuonna 2017.