Apulannan levy listaykkösenä 24 vuotta ilmestymisen jälkeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen pitkän linjan rockyhtye Apulanta on hieman yllättäen noussut Suomen albumilistan kärkisijoille. Fyysisen albumilistan ensimmäisellä ja toisella sijalla ovat yhtyeen 24 ja 22 vuotta sitten ilmestyneet levyt.

Apulannan alun perin vuonna 1998 julkaistu Aivan kuin kaikki muutkin ampaisi Suomen virallisen albumilistan sijalle yksi ja vuonna 2000 julkaistu Plastik sijalle kaksi. Levyistä julkaistiin aikaisemmin tänä vuonna uusintapainokset vinyylinä. Albumit jättivät kärkiviisikossa taakseen Haloo Helsingin, Harry Stylesin ja Behmin.

Apulanta julkaisee tuoreen Sielun kaltainen tuote -albuminsa 14. lokakuuta 2022. Heinolasta alkujaan ponnistanut yhtye myös juhlisti tänä vuonna jo 30 vuotta kestänyttä uraansa jättikonsertin merkeissä. Apulanta soitti heinäkuun alussa Helsingin olympiastadionilla lähes kolmetuntisen A30-juhlakeikan.