Viking Line myy legendaarisen M/S Amorellan – laiva siirtyy Välimerelle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Viking Line on tehnyt Corsica Ferries SAS:n kanssa sopimukseen M/S Amorellan myynnistä. Suunnitelman mukaan kauppa saadaan päätökseen ja alus toimitetaan lokakuun 2022 aikana. Amorella on liikennöinyt Itämerellä vuodesta 1988, ja nyt se pääsee lämpimämmille vesille seilaamaan.

– Viking Linella vuodesta 1988 liikennöinyt Amorella kuuluu varustamon laivaston uskollisiin palvelijoihin. Alus on toiminut tukipilarina ylläpitämässä säännöllistä liikennettä varustamon ydinreitillä Turun, Ahvenanmaan ja Tukholman välillä, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kommentoi.

– Henkilökunnan panos ja sitoutuminen vuosien aikana ovat olleet ratkaisevia aluksen liikenteelle. Päätös ei merkitse, että luovumme Helsinki – Tukholma välisestä reitistä, vaan jatkamme liikennöintiä yhdellä aluksella talven aikana ja arvioimme strategisia vaihtoehtoja liikenteen jatkamiselle.

M/S Amorellan myynnistä Viking Gloryn toimittamisen jälkeen osana varustamon laivaston uudistamista on päätetty jo aikaisemmin, ja se vahvistaa edelleen yhtiön taloudellista asemaa ja maksuvalmiutta. Kokonaiskauppahinta on 19,1 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä tavoitteena on tarjota Amorellan vakituiselle henkilökunnalle töitä varustamon muilla aluksilla.