Suomessa tehtiin salamaennätys – lisää on luvassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on ollut laajoja sähkökatkoja ja tulvia eilisten ukkosmyrskyjen jälkeen. Eikä ihme. Forecasta kerrotaan, erttä maassamme on tehty kuluneen kesän salamaennätys. Salamaniskuja havaittiin noin 19.950 kappaletta.

Määrä on valtava, sillä normaalisti elokuussa lasketaan yhteensä 29.000 salamaa koko kuukauden aikana. Salamointi ei ole hiipumassa, vaan samanlaista myrskyä on odotettavissa myös torstaille ja perjantaille.

– Keskiviikon rajuilma oli tämän kesän mittapuulla merkittävä, mutta pahempiakin näytöksiä on aikaisempina vuosina elokuussa nähty. Viimeksi suurempi päiväkohtainen salamamäärä havaittiin elokuussa vuonna 2019, jolloin elokuun toisena päivänä rekisteröitiin 27.112 maasalamaa, kertoo Forecan meteorologi Markus Mäntykangas.