Veikkaus rajoittaa peliautomaattien aukioloaikoja kaupoissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Veikkauksen peliautomaatit ovat syyskuun alusta alkaen pelattavissa päivittäistavarakaupoissa vain rajattuna aikana. Peliautomaatteja on 1. syyskuuta alkaen mahdollista pelata kello 9-21, ja muuna aikana ne ovat suljettuina.

Veikkaus kertoo tiedotteessa rajoittasvansa samalla myös pelivalikon näkyvyyttä kaikilla hajasijoitetuilla automaateilla. Tämä koskee esimerkiksi kauppoja, liikenneasemia, kioskeja ja ravintoloita. Pelivalikoima tulee jatkossa näkymiin vasta asiakkaan tunnistauduttua automaatilla.

Veikkaus on viime vuosina tehnyt isoja muutoksia automaattipelaamiseen, tarkoituksenaan edistää vastuullista rahapelaamista. Esimerkiksi heinäkuusta 2021 alkaen kaikki Veikkauksen automaattipelaaminen on edellyttänyt tunnistautumista.

Veikkauksen mukaan pakolllinen tunnistautuminen on laskenut fyysisten peliautomaattien aiheuttamien ongelmien esiintyvyyttä. Kyselytutkimuksen perusteella peliautomaatit eivät ole enää suurin peliongelmien aiheuttaja. Sen sijaan ongelmia aiheuttavat eniten nykyään kotimaiset ja ulkomaiset internetin kasinopelit, kertoo Veikkauksen vastuullisuusjohtaja Susanna Saikkonen.