Dr. Dre kävi lähellä kuolemaa – syy paljastui pään sisältä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen hiphop-tähti Dr. Dre joutui tammikuussa 2021 sairaalaan aioaneurysman, eli aivoissa ilmenneen valtimon pullistuman vuoksi. Artisti vakuutteli tuolloin faneilleen kaiken olleen hyvin. Nyt Dre on kuitenkin paljastanut totuuden olleen synkempi.

Dr. Dre kertoi Workout the Doubt -podcastin haastattelussa käyneensä lähellä kuolemaa. Artisti esimerkiksi jouduttiin herättämään kahden viikon ajan tunnin välein testejä varten, sillä pelkona oli, että hän kuolisi nukkuessaan. Kuoleman uhka oli niin suuri, että jopa sairaalan koronaan liittyviä vierailurajoituksia kierrettiin.

– He antoivat perheeni käydä vierailulla. Minulle selvisi myöhemmin, että heidät oli kutsuttu jättämään jäähyväiset. Minun nimittäin uskottiin menehtyvän, Dre paljasti.

Terveyshuolet ja sairaalahoito vaativat veronsa, ja Dr. Dren mukaan hän menetti sen seurauksena ruokahalunsa kahdeksi viikoksi. Hän kuitenkin palasi äänitysstudiolle jo pari päivää sairaalareissunsa jälkeen, ja nauhoitti kokemuksensa inspiroimana uuden kappaleen KXNG Crookedin kanssa.