Facebookin ongelmaa selvitetään – algoritmit sekaisin maailmanlaajuisesti

Digi · Terhi Piiroinen

Uutisoimme aamulla yhteisöpalvelu Facebookin ongelmista, jossa usean käyttäjän seinän syöte on mennyt sekaisin. Ihmiset näkevät tavallisen sisällön sijaan artisteille ja muille kuuluisuuksille lähetettyjä julkaisuja ja spämmejä. Tämä korostuu etenkin silloin, jos on valinnut syötteeseen suosituimmat julkaisut. Lisäksi joillekin saattaa näkyä vieraiden ihmisten syntymäpäivätoivotuksia.

Ongelma on maailmanlaajuinen. Sivustojen ongelmia listaava Downdetector-sivusto on saanut vikailmoituksia Facebookista lähinnä kymmenen aikaan aamulla Suomen aikaa keskiviikkona 24. elokuuta.

Tekniikka-asiantuntija Trevor Longin mukaan Facebook yrittää korjata syötteen algoritmejä normaaliksi. Osa ihmisistä on huokaissut helpotuksesta Facebookin mentyä sekaisin. Nyt he voivat keskittyä sosiaalisessa mediassa riitelemisen sijaan asioihin tosielämässä. Meta ei ole vielä tiedottanut asiasta.