Red Bull lentopäivä hämmästytti tuhansia katsojia Helsingissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aurinkoisessa Helsingin Tokoinrannassa järjestettiin lauantaina 20. elokuuta Suomessa harvinaislaatuinen tapahtuma. Red Bullin lentopäivä haastoi insinöörit ja pilotit rakentelemaan unelmiensa lentolaitteita ja kisaamaan niillä. Radiosta tuttujen Köpin ja Vikin juontama kesäinen tapahtuma houkutteli paikalle tuhansia katsojia.

Red Bull lentopäivässä viiden hengen joukkueiden oli tarkoituksena päästä lentämään viisimetriseltä rampilta mahdollisimman pitkälle. Lentomatkan pituuden lisäksi joukkueita kuitenkin arvioitiin myös yleisen viihdyttävyyden sekä luovuuden perusteella, ja päivän aikana Eläintarhanlahteen lensikin toinen toistaan hämmästyttävämmän näköisiä lentohärveleitä. Mukana oli yhteensä 34 joukkuetta.

Voittajiksi kisassa nousi täysillä 50 pisteellä Made in Finland, jonka näyttävä Avaruusalus-lennokki liiti hurjan 19 metrin matkan rikkoen samalla Suomen-ennätyksen. Toiselle sijalle nousi Hukkalento Sudenkarkotin 3000 -aluksella ja kolmanneksi TK Lentäjät Pojullaan. Tuomaristossa olivat mukana muun muassa Hans Välimäki, Olga Heikkilä ja Markku Pullo.

-Avaruuteen tähdättiin, että sinänsä oli pettymys, kun jäimme mereen. Meillä oli tarkoitus tehdä maailmanennätys ja siitä lähteä avaruuteen, mutta voitto kisasta hieman lämmittää. Erittäin hauskaa on ollut, Made in Finland -joukkue kommentoi.

Red Bull Lentopäivä järjestettiin Suomessa toista kertaa. Edellisen kerran tapahtuma on 30-vuotiaan historiansa aikana nähty Suomessa vuonna 2008.

Tulokset:

1. Made in Finland 87

2. Hukkalento 79

3. TK lentäjät 75

4. Myllis Racing Team 74

5. Red Burros 74

6 YELLOW EAGLE 72

7. Moto LJ 72

8. Siipiveikot 71

9. Natyra 2000 69

10. Kotkanpojat 68

 

Victor Engström / Red Bull Content Pool
Victor Engström / Red Bull Content Pool
Victor Engström / Red Bull Content Pool