Dennis Rodman perui Venäjän matkansa – sai hyytävän varoituksen viranomaisilta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koripallolegenda Dennis Rodman suunnitteli matkaa Venäjälle auttaakseen toisen koripalloilijan, Brittney Grinerin vapauttamista. Brittney Griner on 31-vuotias koripalloilija, joka on kotoisin Yhdysvaltojen Houstonista, Teksasista. Hänet pidätettiin epäiltynä huumeiden salakuljetuksesta Venäjälle vain muutama päivä ennen kuin presidentti Vladimir Putin aloitti hyökkäyksen Ukrainaan.

Grineriä saattaa odottaa pahimmillaan vuosikymmenien pituinen tuomio venäläisessa vankilassa. NBA-tähti Dennis Rodman paljasti aiemmin, että hänelle on myönnetty lupa vierailla Venäjällä auttamassa Grinerin tapauksessa. Mies olisi halunnut keskustella suoraan Putinin kanssa.

– Sain luvan mennä Venäjälle auttamaan sitä tyttöä. Yritän mennä tällä viikolla. Tunnen Putinin oikein hyvin, 61-vuotias koripalloilija kertoi NBC Newsille.

Rodman luopui suunnitelmistaan sen jälkeen, kun Yhdysvaltain valtion viranomaiset kehottivat häntä voimakkaasti luopumaan matkasta. Viranomaisten mukaan asiassa tuli edetä virallisia ja vakiintuneita reittejä pitkin. Ulkoministeriö tiedotti asiasta ja sanoi, että mikäli Rodman matkustaa Venäjälle, ei mies tulisi edustamaan Yhdysvaltoja, Daily Mail uutisoi.

Grinerin todettiin vieneen maahan alle gramman kannabisöljyä. Hän kertoo asian tapahtuneen vahingossa ja epähuomiossa, mutta tunnusti aineen olleen hänen matkatavaroissaan. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on pyytänyt Venäjää armahtamaan naisen. Yhdysvallat yrittävät toteuttaa vankien vaihtoa ja on tehnyt Grineristä vastatarjouksen.