Tuore tutkimus paljasti: Naiset ajautuvat miehiä useammin syrjähyppyihin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Eipä ole kulunut paljoakaan aikaa maailman tiimalasissa kun miehiä vielä yleistettiin häntäheikeiksi tai sioiksi sen takia, että he vikittelivät vieraita naisia sänkyynsä. Tuulensuunta on nyt kääntynyt, sillä tuoreen selvityksen mukaan naiset ovat itseasiassa parisuhteessa niitä, jotka halajavat vierasta seuraa ja vaihtelua vällyjen väliin.

Emme tiedä, onko naisen aseman vahvistaminen ja tavallisen miehen arvon polkeminen johtanut siihen, että hameväki harrastaa nykyään enemmän haureutta. Vai ovatko he aina olleet yhtä löyhämoraalisia kuin miehet, mutta eivät ole vaan kertoneet asiasta yhtä rehellisesti kuin kaksilahkeiset kumppaninsa?

Antropologi ja Untrue-kirjan kirjoittaja Wednesday Martin on sanonut, että uusimmat naisten libidotutkimukset osoittavat leidien halujen olevan tapissaan. Heidän halunsa eivät juurikaan eroa miehistä määrällisesti, mutta he kaipaavat yleensä enemmän vaihtelua.

– Uusi tutkimus oikaisee vääriä käsityksiä siitä, että naisilla on heikompi libido ja ovat luonnostaan ​​yksiavioisempia. On luultu, että naisten on helpompi olla parisuhteessa loppuelämän ajan, Martin kertoo Body and Soul -julkaisulle ja sanoo naisten ainoastaan kyllästyvän helpommin.

Martin haastatteli kirjaansa varten kymmeniä sosiologeja, tutkijoita ja antropologeja. Hän havaitsi, että miehet saavat useammin spontaanin halun intiimille kanssakäymiselle, mutta naiset ryhtyvät herkemmin tuumasta toimeen. Syrjähypyn todennäköisyys nousee, jos nainen on omassa parisuhteessaan onneton ja yksinäinen. Naiset haluavat ensisijaisesti kokea tunneyhteyttä jonkun kanssa.

– Nyt tutkijat makustelevat sitä mahdollisuutta, että naiset yksinkertaisesti tarvitsevat monipuolisuutta ja uusia seksuaalisia kokemuksia enemmän kuin miehet.