Elokuun loppu jatkuu kuumana: ”En ole kertaakaan nähnyt vastaavaa meteorologin urallani”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesä alkoi sään suhteen vaihtelevissa merkeissä, mutta elokuu on ollut jopa harvinaislaatuisen lämmin. Tuoreiden ennusteiden mukaan myös elokuun loppu jatkuu lämpimänä, ja jopa hellelukemat ovat mahdollisia.

Meteorologi Markus Mäntykannas kertoo elokuun vaikuttavan jopa poikkeuksellisen lämpimältä ainakin eteläisessä Suomessa. Hänen mukaan lämpimän elokuun ja Euroopan hirmuhelteiden kaltaiset sääilmiöt voivat kuitenkin ilmastonmuutoksen vuoksi olla tulevaisuudessa enemmän sääntö kuin poikkeus.

– Elokuun loppupuoliskon sääennuste on uskomattoman lämmin. En ole kertaakaan nähnyt vastaavaa meteorologin urallani. Vaikka urani on vasta 10-vuotinen, en tahdo löytää yhtä lämmintä loppuelokuun säätä vuosikymmenien takaisista tilastoistakaan, Mäntykannas toteaa Forecan blogissa.