Kiekkolegenda Wayne Gretzky oikeuteen – taustalla erikoinen purukumisotku

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkien aikojen parhaaksikin hehkutettu kanadalainen jääkiekkoilija Wayne Gretzky on joutunut ongelmiin Yhdysvalloissa. Urheilutähteä vastaan on nostettu kanne, joka liittyy purukumin mainostamiseen.

Kanteen nosti OMG Gum -purukumin kehitellyt Steven Sparks. Sparks väittää purukumin auttavan painonhallinassa, ja hän palkkasi jääkiekkoilijan vaimon Janet Marie Gretzkyn tuotteen mainoskasvoksi. Sparksin mukaan ongelmia aiheutti Wayne Gretzky, joka olisi valehdellut pudottaneensa 16 kiloa kahdessa kuukaudessa purukumin ansiosta.

Sparksin mukaan Wayne valehteli nostaakseen yhtiön osakkeen arvoa. Mies kertoo urheilijan ostaneen osakkeita salaa perheensä nimissä. Waynen myönnettyä valehdelleensa yhtiön osakkeen arvo romahti.

Spark kertoo menettäneensä tapahtuneen seurauksena 10 miljoonan dollarin edestä rahaa. TMZ uutisoi hänen vaativan oikeudessa Wayne Gretzkyltä vahingonkorvauksia samaisen summan edestä.