Autoliiton puheenjohtaja kyllästyi autovarkaisiin – säilyttää älyavainta mikroaaltouunissa

Autot Digi · Tim Isokivi

Autojen teknologia kehittyy, mutta samalla kehittyvät myös varkaiden käytössä olevat keinot. Varkaat kykenevät esimerkiksi kaappaamaan auton älyavaimen signaalin etänä melko yksinkertaisella tavalla apuvälineitä käyttäen.

Auton älyavainta on neuvottu säilyttämään kaukana ulko-ovesta ja mieluiten niin kutsutussa Faraday-säiliössä, eli esimerkiksi rasiassa jota sähkökenttä tai sähkömagneettinen säteily ei läpäise. Iso-Britannian autoliitto AA:n puheenjohtaja Edmund Kingin tapauksessa vinkit eivät kuitenkaan auttaneet. Hänen vaimonsa Lexus varastettiin perheen talon ulkopuolelta.

King kertoo Telegraph-lehdelle säilyttävänsä autojen älyavaimia nykyään metallisessa laatikossa mikroaaltouunin sisällä. Lisäksi hän on asentanut autoon rattilukon.

Kingin mikroaaltouunivinkkiin liittyvät tosin omat riskinsä. Eräs lukija kertoi The Guardian -lehdelle isänsä säilyttäneen avainta mikroaaltouunissa, kunnes miehen vaimo lämmitti maitoa tarkistamatta ensin ettei mikron sisällä ole mitään. Lopputuloksena sekä mikroaaltouuni että älyavain vaurioituivat pahasti.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.