Kansallisteatteri epätavallisen rikoksen kohteena – mitä ihmettä varas ajatteli?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Kluuvissa sijaitseva Suomen Kansallisteatteri on joutunut erikoisen rikoksen kohteeksi. Teatterin ovessa sijainnut vanha postiluukku on yllättäen varastettu.

– Viime yönä on Suomen Kansallisteatteria kohdannut tragedia ja meidän postiluukkumme on lähtenyt pitkäkyntisten matkaan, Kansallisteatterin Instagram-julkaisussa kerrottiin videon kera.

Kansallisteatterin mukaan luukun tarkka ikä ei ole tiedossa, mutta kiinteistö valmistui vuonna 1902. Postiluukun kerrotaan olleen edelleen käytössä, eikä teatteri ole valmis luopumaan siitä vapaaehtoisesti.

– Kiinteistömme on parhaillaan remontissa, mutta ovemme eivät ole vaihtumassa uusiin, vaan ne huolletaan ja kunnostetaan – postiluukkuineen! Siksi olisikin tärkeää saada osa kiinteistöhistoriaamme takaisin, Kansallisteatterista kerrotaan.

Vuonna 1872 perustettu Suomen kansallisteatteri on vanhin suomenkielinen ammattiteatteri. Syksyllä teatterissa saavat ensi-iltansa mun muassa K.J. Ståhlberistä kertova Ensimmäinen tasavalta ja Ronja, ryövärintytär.