Matkalla Sisiliaan? Tässä paikallisen tärpit Palermoon

Matkailu · Terhi Piiroinen

Italia on saavuttanut tänä kesänä trendikkään matkakohdestatuksen suomalaisten keskuudessa. Sisilia on kuitenkin hieman harvinaisempi lomapaikka, vaikka upea saari tarjoilee runsaasti koettavaa. Siellä on maittavaa ruokaa ja upeita maisemia.

Kaupungin ruokaopas Marco Romeo on kertonut The Guardianille parhaimmat vinkkinsä Palermoon, joka erityisesti kinkustaan tunnetaan. Palermossa asuvat ovat ylpeitä ruoastaan ja siellä kohtaavat niin perinteinen kotiruoka kuin katuruoka. Ravintolassa saa hulppean annoksen alle 20 eurolla, kun katuruokaa löytää maiskuteltavaksi parilla eurolla. Kannattaa ainakin kokeilla sardiineja, paistettuja juustoja sekä naudan pernalla täytettyä focacciaa.

Palermo on todella valokuvauksellinen ja etenkin sen historiallinen arabialainen kortteli Piazza Sant’Anna -aukiolta itään. Alueella vallitsee värikkään urbaani tunnelma ja kaupunginosa on muuttunut viime vuosina baarien, ravintoloiden ja käsityöläisputiikien keskukseksi. Romeo suosittelee sisilialaista appelsiinilikööriä juomapuolella maisteltavaksi.

Hän suosittelee turisteille myös Barcarello-Capo Gallon luonnonsuojelualuetta, jossa harvoin vierailee muita kuin paikallisia. Vomero-kukkulalla sijaitseva Sant’Elmo-linna tarjoaa puolestaan upeat näkymät Napoliin. Palermon yöelämä koostuu terassielämäsä, puhumisesta ja spontaanista tanssimisesta.