Kalastajan saaliiksi 90 miljoonaa vuotta vanha kalan fossiili

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen kalastaja nappasi taannoin saaliin, joka voisi kuulostaa pelkältä kalajutulta. Nebraskassa asuvan Andy Mooren koukkuun tarttui elävän kalan sijaan kymmeniä miljoonia vuosia vanhan otuksen jäänteet.

Missouri-joella Yanktonissa järjestettyyn kalastuskilpailuun osallistunut Moore luuli ensin napanneensa tavanomaisen kiven. Lähempi tarkastelu kuitenkin osoitti kyseessä olleen fossiili. Hän epäili fossiloituneiden luiden kuuluneen peuralle tai isolle monnillle.

Moore otti löydöstään kuvia, jotka hän jakoi myöhemmin sosiaalisessa mediassa. WOWT-uutissivuston mukaan Yhdysvaltojen armeijan insinöörijoukoissa työskentelevä biologi on kertonut luiden kuuluneen todennäköisesti 90 miljoonaa vuotta sitten eläneelle esihistorialliselle petokalalle.

Kalastuskilpailun sijoitus jäi Mooren tapauksessa lopulta heikoksi, mutta hämmästyttävän löytönsä ansiosta se ei häntä haittaa. Fossiili tullaan asettamaan näytille Lewis and Clark Visitor’s Center -vierailijakeskukseen.