Uusi Kummeli-elokuva tulossa marraskuussa – hervoton nimivalinta puhuttaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisia jo 30 vuoden ajan naurattanut Kummeli tekee tänä vuonna paluun elokuvateattereihin. Marraskuussa ensi-iltansa saa Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuva, joka pohjaa koomikkoryhmän samannimiseen sarjaan. Nimessä on mukana ”Kun Valkeakoski ei riitä”, mikä viittaa James Bond -elokuvaan Kun maailma ei riitä.

Kontion & Parmas -elokuvassa Heikki Silvennoisen esittämä legendaarinen vanhempi konstaapeli Otso Kontio on jo riipustanut virkamerkkinsä naulaan ja viettää eläkepäiviä mökillä. Kaikki kuitenkin muuttuu vanhan taisteluparin, Elsa Saision näyttelemän Auni Parmaksen tuodessa järkyttäviä uutisia. Valkeakoskea uhkaa suuri tuho.

Silvennoisen ja Saision lisäksi elokuvassa ovat mukana muun muassa sarjasta tutut Heikki Vihinen, Timo Kahilainen, Heikki Hela, Mari Perankoski ja Ernest Lawson. Uusia hahmoja näyttelevät muun muassa Jukka Puotila, Jussi Lampi, Pirjo Heikkilä, Heikki Paasonen ja Justimus-ryhmä. Kummeli esittää: Kontio & Parmas saa ensi-iltansa 4. marraskuuta. Kummeli-ryhmän edellinen elokuva oli vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Kummeli V.