Hyvästi pelkistetty ja valkoinen koti – nyt sisustetaan rouheasti epätäydelliseksi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.–11. syyskuuta. Habitaren tuttu Signals-trendinäyttely sukeltaa jälleen asumisen ja sisustamisen uusiin tuuliin sekä niihin vaikuttaviin yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja megatrendeihin. Tänä vuonna esitellään kodikkaita sisustuksia, joissa ei säästellä värejä.

Ilmassa ovatkin nyt kodikkuuden ja lämmön hakeminen sisustuksesta, yksilöllisyys ja runsaat yksityiskohdat, ja klassikoiden suosiminen. Väreissä on siirrytty karkkimaisuudesta murretumpaan suuntaan, mutta pakkaa rikotaan kirkkailla väreillä, kuten ultramariinilla ja taivaansinisellä. Tätä kaikkea näkee Habitaressa.

– On luonnollista, että epävarmassa maailmassa oman kodin merkitys kasvaa ja kotia halutaan uudistaa ja tehdä oman näköiseksi. Samalla vastuullisuuden merkitys on korostunut, jaon tärkeää huomioida se myös kodin sisustuksessa. Pikatrendeihin haksahtamisen sijaan kannattaa ostaa laatua ja vain sellaista, mistä tykkää ja miettiä, voiko omia tavaroitaan korjata, muistuttaa trendianalyytikko ja muotoilija Susanna Björklund.