Lumikuningatar-jääbaletti Tampereella – Kiira Korpi vaihtui Laura Lepistöön

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lumikuningatar-jääbaletti saa maailmanensi-iltansa Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 30. joulukuuta 2022. Alkuvuodesta siirtyneen koko perheen suurtuotannon visuaalinen ilme ja roolitus uudistuivat, kun jäälle luistelee Kiira Korven sijaan Laura Lepistö.

Jääbaletin oli tarkoitus saada kantaesityksensä jo 1.1.2022, mutta koronarajoitusten vuoksi esitysperiodia jouduttiin siirtämään vuodella eteenpäin. Laura Lepistö on Suomen kaikkien aikojen menestynein yksinluistelija taitoluistelussa.

Lepistö saavutti vuonna 2012 päättyneen kilpauransa aikana muiden muassa MM-pronssimitalin, kolme EM-mitalia sekä kuudennen sijan Vancouverin talviolympialaisista. Viime vuosina Lepistö on vaikuttanut monipuolisesti urheilun ja hyvinvoinnin alan yrittäjänä sekä Suomen Taitoluisteluliiton hallituksessa.

Lumikuningatar-jääbaletti pohjautuu tanskalaisen Hans Christian Andersenin (1805–1875) klassikkosatuun, ja se yhdistää taitoluistelijat, muodostelmaluistelijat, tanssijat, jääkiekkoilijat ja näyttämötaiteen ammattilaiset ennennäkemättömällä tavalla. Kotimainen jääbaletti on maailmankin mittakaavassa poikkeuksellinen näyttämötuotanto, jota on työstetty vuodesta 2019.