Tilastot paljastavat: Näillä automerkeillä eniten pysäköintivirhemaksuja

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yleinen luulo on, että BMW-merkkisten autojen kuljettajat ovat yliedustettuina erilaisten sakkolappujen saamisessa. ParkkiPaten kuluvan vuoden tilastot paljastavat, että luulo ei ole tiedon väärti. Kärkipaikkaa pitää perheautomalleistaan tuttu merkki.

Vuoden 2022 aikana Volkswagen-kuskit ovat haalineet eniten valvontamaksuja muihin automerkkeihin verrattuna. Volkswagen-autojen kuljettajilla on haasteita pysäköintikiekon sekä pysäköintitunnuksen käytössä. Useampi kuin joka viides Volkswagen-kuljettajien saamista valvontamaksuista on annettu, koska kuljettaja ei ole käyttänyt pysäköintikiekkoa. Lähes yhtä monta valvontamaksua Volsu-kuskit ovat saaneet koska ovat pysäköineet ilman alueen pysäköintitunnusta.

– Kiekon käyttäminen on pieni asia, jolla on iso merkitys. Sen ansiosta kiireisilläkin alueilla on mahdollista pysäköidä ilmaiseksi. Aikarajojen avulla kiinteistöjen omistaja varmistaa, että pysäköintitilaa riittää kiinteistössä asioiville ihmisille. Jos samoilla paikoilla pidetään autoja vuorokauden ympäri, alueella asioiville ei riitä paikkoja, ParkkiPaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta muistuttaa.

Eri automerkkien osuus pysäköintivirheistä:

Volkswagen (12,98%)Toyota (10,27 %)Mercedes-Bentz (9,74 %)BMW (7,60 %)Volvo (7,50 %)Ford (7,22 %)Audi (6,13 %)Skoda (5,16 %)Nissan (4,27 %)Opel (3,92 %)Tesla (0,65 %)