Staran esittelyssä Honor 70 -älypuhelin – kaunis tehopakkaus

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Honor on julkaissut myyntiin uuden Honor 70 -älypuhelimensa, joka on nyt Staran testissä. Maanantaina 5. syyskuuta Suomessa myyntiin tullut 5G-uutuus sijoittuu keskihintaisten älypuhelinten sarjaan. Staran testissä ensimmäisenä laitteessa huomio kiinnittyi poikkeuksellisen kauniiseen ulkokuoreen. Kaarevan näytön toisella puolella laitteen takakannessa on nimittäin timanttikuvio, joka vangitsee katseen. Myös laitteen muotoilu ja materiaali ovat hyvin käteen sopivia.

Honor 70 -älypuhelimen kolmoiskamerajärjestelmä on varustettu 54 megapikselin Sony IMX8000 Super Sensing -kameralla ja mielenkiintoisella henkilöä videokuvauksessa seuraavalla Solo Cut Mode Vlog -kohdennusominaisuudella. Kuvaaja voi valita ketä videossa näkyvistä henkilöistä kamera erityisesti seuraa. Laitteen kamerat on suunniteltu erityisesti mobiilia videota esimerkiksi sosiaaliseen mediaan tuottaville.

Kuva: Honor 70
Kuva: Honor 70

Videota voi kuvata esimerkiksi 4K-laadulla 30 kuvaa sekunnissa ja HD-laadulla 60 kuvaa sekunnissa. Laitteessa on lisäksi 50 megapikselin 122-asteen ultralaajakulma, jota käytetään myös macrokuvauksessa. Sen laatu osoittautui Staran testissä erinomaiseksi. Stillikuvissa voi käyttää 10-kertaista digitaalista zoomia. Selfietä varten laitteessa on 32 megapikselin ja 90-asteen etukamera, joka kuvaa myös videota HD-laadulla 60 kuvaa sekunnissa. Videota kuvattaessa optisen kuvanvakaimen puuttumisen huomaa.

Laitetta on saatavissa kolmessa värissä, jotka ovat musta, hopea ja vihreä. Ensivaikutelmassa toinen huomio kiinnittyi kaarevaan näyttöön ja muotoiluun. Laite on 7,91 millimetriä paksu ja paina 178 grammaa. Näyttönä toimii 6,67 tuuman kaareva 2400×1080 pikselin OLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella, jonka voi asettaa myös tarpeen mukaan muuttuvaksi akkua säästääkseen. Sisältä löytyy Android 12 ja Honor Magic UI 6.1 -käyttöjärjestelmä. Virtaa antaa 4 800 milliampeeritunnin akku, joka latautuu 66 watin pikalatauksella. Laitteessa ei ole langatonta latausta. Honor 70 sisältää kaksi SIM-korttipaikkaa, eli siinä voi käyttää kahta eri liittymään samaan aikaan. 8+128 gigainen versio maksaa 549 euroa ja 8+256 gigainen 599 euroa.