Britannian uusi pääministeri heti somekohussa – pahoitteli rikollisen kuolemaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan uusi pääministeri Liz Truss on joutunut heti kohuun Twitter-historiansa vuoksi. Nainen on twiitannut vuonna 2011 suruvalittelunsa edesmenneen brittikoomikko Jimmy Savillen kuoleman johdosta. Mies on sittemmin osoittautunut nuoria naisia ja tyttöjä hyväksikäyttäneeksi rikolliseksi.

Ihmiset ovat kummastelleet, eikö korkean profiilin henkilöille tehdä tarpeellisia siivoustoimenpiteitä historiaan tai sosiaalisen median julkaisuihin liittyen? Pääministerin on järkevää olla varovainen kaiken sosiaalisen median sisällön suhteen sekä ottaa huomioon kaikki aiempi julkaisuhistoriansa. Kyse on maineesta, arvovallasta, turvallisuudesta ja brändistä.

– Jos olisin pääministeri, niin pohtisin vanhan twiitin poistamista, jossa kertoisin olevani surullinen tunnetun pedofiilin kuolemasta, Twitterissä kirjoitetaan.