Tampereella voi nyt kouluttautua robottibussin kuljettajaksi

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereella voi kouluttautua työhön, jonka tekijöille saattaa olla tulevaisuudessa kysyntää. Tampereen Akuiskoulutuskeskus TAKKissa alkaa Autonomisten ajoneuvojen turvakuljettajakoulutus. Käytännössä kyse on kouluttautumisesta robottibussin kuskiksi.

– Tampere on päänavaaja ja edelläkävijä Suomessa robottiautojen hyödyntämisessä joukkoliikenteessä. Muissa suurissa kaupungeissa pilottia seurataan suurella kiinnostuksella, kertoo TAKKin logistiikka-alan koulutuspäällikkö Tomi Hakkarainen tiedotteessa.

Koulutus kestää kuusi kuukautta. Se toteutetaan RekryKoulutuksena, josta kuljettajat työllistyvät tamperelaiselle Roboride Oy:lle. Aikaisemmin muun muassa Hiedanrannassa robottiautoja testannut Roboride pääsee nyt käynnistämään ensimmäisen varsinaisen joukkoliikenteen linjan.

Itsenäisesti kulkevissa robottiautoissa ei ole perinteisiä auton hallintalaitteita, ja kuljettajan tehtävänä on turvallisuuden varmistaminen. Kuljettaja pystyy tarvittaessa ottamaan auton hallintaansa peliohjaimen tapaisella laitteella ja pysäyttämään auton manuaalisesti hätänapilla.

Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana opiskelijat suorittavat kuljetusalan ammattipätevyyden ja D1-ajokortin, minkä jälkeen alkaa työssäoppiminen. Haku koulutukseen on käynnissä 11. syyskuuta saakka.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.