Tutkimus paljasti: Paljon somettavat heikompia sängyssä

Digi Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä raportoi nykyisin sosiaaliseen mediaan koko elämänsä aina heräämisestä nukkumaanmenoon asti. Kun elää ruudun kautta, voi normaalielämä ja aidot kohtaamiset jäädä toissijaiseksi. Tuoreen tutkimuksen mukaan muita enemmän somettavilla onkin tavallista huonompi intiimielämä.

Johtuuko tämä sitten siitä, että someaktiivit viettävät paljon aikaansa nenä kiinni puhelimessa vai siitä, että he hakevat hyväksyntää ja sisältöä elämäänsä sosiaalisesta mediasta? Jos henkilöllä on esimerkiksi vähäinen määrä akteja, saattaa hän pitää sosiaalisen median kautta saamaansa huomiota laastarina pahaan oloon. Somessa on edes joku joka välittää ja arvostaa.

Asiantuntijoiden mukaan sosiaalisessa mediassa paljon aikaansa viettävillä miehillä on keskimääräistä enemmän vaikeuksia suoriutua sängyssä ja saada elimensä juhlakuntoon. Ahkerasti somettavilla naisilla on puolestaan muita naisia matalampi libido. Mitä enemmän henkilö viettää aikaansa Facebookissa ja Twitterissä, sitä vaikeampi hänen on saavuttaa huippua yhdynnässä. Tutkimuksessa analysoitiin noin tuhannen ihmisen netinkäyttöä ja intiimielämää.

– Ironista kyllä, sosiaalisen median käyttäminen saa ihmiset usein tuntemaan olonsa yksinäisemmäksi. Jos joku tuntee emotionaalisesti etääntyneen kumppanista, on intiimi toiminta myös todennäköisemmin heikentynyt, kertoo tohtori Rui Miguel Costa Lissabonin yliopistosta Only My Health -sivuston mukaan.