Wilma-sovelluksen tietoja näkyi ulkopuolisille – sovelluksen osa suljettiin

Digi · Terhi Piiroinen

Koulujen ja kotien välillä kulkeneet reissuvihkoset korvattiin vuosituhannen alussa kehitetyllä Wilma-tietojärjestelmällä. Sovellus nopeuttaa viestintää, mutta saa myös osan vanhemmista repimään hiuksiaan päästään etenkin silloin, kun jälkikasvun koulumenestyksessä riittää enemmän sanomista kuin kehumista.

Nyt Wilman nykyisen kehittäjä Visman rajapinnassa oli tapahtunut elokuun loppupuolella tekninen virhe, jonka vuoksi huoltajat näkivät huollettavan opetusryhmän muiden oppilaiden nimet. Yhtiön mukaan ongelma on korjattu, mutta varotoimenpiteenä Wilman kolmansien osapuolien rajapinnat on otettu pois käytöstä 12. syyskuuta alkaen. Muutokset koskevat Wilma Plus -mobiilisovellusta.

– Tietojen säilyttäminen ei ole enää käyttötarkoitussidonnaisuuden mukaista, joten poistamme perjantaina 30.9.2022 kaikkien käyttäjien tiedot, jotka ovat käyttäneet lisätoimintoja. Käyttäjät voivat halutessaan pyytää tiedoistaan kopion käyttämällä gdpr.wilmaplus.fi -verkkopalvelua tai olemalla yhteydessä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Tietosuojavaltuutettu tutkii asiaa.