Beatles-tähti haluaa pelastaa elefantin kurjista oloista Intiassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Beatles-yhtyeestä tunnettu Paul McCartney on innokas kasvissyöjä. Nyt 80-vuotias mies haluaa pelastaa Intiassa elävän Jeymalyatha-nimisen norsun. Mies on lähettänyt asiasta kirjeen Intian hallitukselle.

Paul McCartney kirjoitti kirjeen Intian hallitukselle PETA Intian puolesta ja pyysi pelastamaan elefantin, jota pidettiin temppelissä Intian Tamil Nadussa. PETAn tarkastajat vierailivat äskettäin Jeymalyathan luona ja toteuttivat eläinlääkärin tarkastuksen. Materiaali osoittaa järjestelmällisen norsun rääkkäyksen.

– Olen pitänyt Intiaa hengellisenä paikkana siitä lähtien, kun matkustin sinne 1960-luvulla. Minuun teki vaikutuksen Intian kulttuurinen rakkaus eläimiä kohtaan. Tiedän, että Intia kunnioittaa norsuja, sen kansallista kulttuuriperintöä, mutta julmuutta eläimiä kohtaan tapahtuu kaikkialla, jopa Intiassa. Maan arvoihin heijastuu se, miten tuohon julmuuteen suhtaudutaan, alkaa Sir Paulin kirje Intian ympäristö-, metsä- ja ilmastonmuutosministeriön virkamiehille India West uutisoi.

– Siksi olen varma, että maassa ryhdytään toimiin pahoin pahoinpidellyn elefantin Jeymalyathan lähettämiseksi sopivaan pelastuskeskukseen, jossa se voi saada tarvitsemaansa erikoishoitoa psyykkisiin haavoihinsa ja voi elää kahletta ja muiden kaltaistensa seurassa.