Helsingin metroliikenteessä häiriöitä tänä syksynä – taustalla kuljettajapula

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pääkaupunkiseudulla liikkuvien kannattaa varautua tänä syksynä yleistyviin häiriöihin metroliikenteessä. Häiriöt ovat jo ilmenneet peruuntuneina vuoroina esimerkiksi työmatkalaisten suosimissa aamulähdöissä. Vuorojen peruuntumisen taustalla on pula kuljettajista.

Useita metrovuoroja peruttiin henkilöstöpulan vuoksi esimerkiksi keskiviikkona 14. syyskuuta. Myös seuraavana aamuna liikenteessä oli viivästyksiä, joskin ne johtuivat teknisistä ongelmista hälytysjärjestelmässä. Perutuista vuoroista tiedotetaan HSL:n verkkosivuilla ja sovelluksessa.

HSL:n tiedotteen mukaan vuoroja saatetaan perua myös raitiovaunuliikenteessä. Metro- ja raitiovaunuliikenteen aikatauluja on jo aikaisemmin muutettu, ja esimerkiksi metrot kuluvat ruuhka-aikoina normaalin viiden minuutin vuorovälin sijaan kuuden minuutin vuorovälillä. Kaupunkiliikenne Oy:n tavoitteena on kouluttaa kesään 2023 mennessä uusia kuljettajia tilanteen helpottamiseksi.