YouTuben mainoksista someraivo – oletko sinä jo kohdannut tällaisen?

Digi · Tim Isokivi

Mainokset ovat olleet osa Youtubea jo vuosien ajan. Tähän saakka videoiden yhteydessä on tyypillisesti esitetty pari mainosta, joita ei voi ohittaa. Nyt niiden määrä vaikuttaa lisääntyneen osalla käyttäjistä.

Viime viikkoina Youtube-videoiden yhteydessä on saatettu esittää jopa 5-10 perättäistä mainosta, joiden yli käyttäjä ei voi hyppiä. Joissain tapauksissa mainokset ovat olleet kestoltaan 10 sekunnin pituisia. Ohittamattomien mainosten määrän lisäänyminen herätti tuohtumusta sosiaalisessa mediassa.

Youtuben edustaja on sittemmin kommnettoinut asiaa PC Mag -lehdelle. Youtube vakuuttelee ohittamattomien mainosten lisääntymisen olevan vain testi, joka kohdistuu pieneen osaan käyttäjäkuntaa. Googlen omistaman yhtiön mukaan toistaiseksi on epäselvää, tullaanko mainosten määrää lisäämään tulevaisuudessa.