Hävikkiruoan ostaminen on järkevää – säästää selvää rahaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Fiksuruoka haastoi ravintoloitsija, kokki ja ruokakirjailija Sikke Sumarin, kokki ja ruokavaikuttaja Harri Syrjäsen, vuoden 2022 MasterChef Suomi -ohjelman voittaja Petra Väänäsen, kokki, food designer ja ruokakirjailija Linnea Vihosen sekä muusikko ja ravintoloitsija Jaakko “Lieminen” Luomasen elämään viikon pelkällä hävikkiruoalla. Tulokset ovat selkeitä.

Viikon kestäneen haasteen aikana vaikuttajat vähensivät yhteensä 88,6 kiloa ruokahävikkiä. Rahaa säästyi Fiksuruoan tilausten kautta yhteensä 308,24 euroa. Fiksuruoan tuotteiden lisäksi vaikuttajat saivat hyödyntää oman kuivakaappinsa antimia, ostaa kauppojen hävikkituotteita sekä syödä hävikkiruokaravintoloissa.

– Haaste sai miettimään tarkemmin, miten pois heitettävän ruoan määrää voisi minimoida. Myönnän, ettei hävikkiruoalla eläminen ollut itselleni ihan helppoa. Siksi tekikin hyvää todella keskittyä omiin valintoihin ja tarkastella omia tottumuksia, kertoo Sikke Sumari.

Vaikuttajien hävikkihaasteen aikana kehittelemät reseptit löytyvät Fiksuruoan sivuilta.