Google siirsi vahingossa 250 000 dollaria miehen tilille – eikä vastannut viesteihin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

250 000 euron suuruisen summan ilmestyminen tilille hätkäyttäisi kenet tahansa. Juuri näin kävi eräälle yhdysvaltalaiselle tietoturva-alan työntekijälle, jonka tilillä odotti eräänä päivänä yllättäen suuri teknologiajätti Googlelta peräisin ollut summa.

Google oli siirtänyt Yuga Labs -yhtiössä työskentelevän Sam Curryn tilille 249 999 dollaria ilman selitystä. Curryn mukaan hän etsii toisinaan tietoturva-aukkoja Googlen kaltaisille yhtiöille, mutta mieleen ei juolahtanut yhtäkään työkeikkaa johon rahat olisivat voineet liittyä. Mies yritti selvittää asiaa Googlelta saamatta kuitenkaan vastausta kolmeen viikkoon.

Curry jakoi lopulta Twitterissä kuvan tilisiirrosta. Mies totesi pitävänsä rahat mielellään, mikäli Google ei halua niitä takaisin. Lopulta Google noteerasi asian ja ilmoitti kyseessä olleen virhe.

– Tiimimme teki hiljattain tilisiirron väärälle taholle inhimillisen erehdyksen seurauksena. Kiitämme siiä, että kyseinen taho tiedotti asiasta meille pikaisesti, ja korjaamme parhaillaan asiaa, Googlen edustaja kertoi tiedotteessaan NPR-lehdelle.