HS: Finnairin kone joutui turbulenssiin – matkustajat eivät löytäneet oksennuspusseja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matkustajalennolla Helsingistä Italian Bogonaan vietettiin lauantaina piinallisia hetkiä. Turbulenssista johtuen monet Finnairin koneen matkustajat kärsivät huonosta olosta, mutta oksennuspussit vaikuttivat puuttuneen lennolta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Yllättävä välikohtaust tapahtui koneen osuttua ilmakuoppiin, jotka aiheuttivat koneessa voimakasta turbulenssia 10-15 minuutin ajan. Huonovointiset matkustajat yrittivät etsiä koneesta oksennuspusseja. Niitä ei kuitenkaan löytynyt penkkien isuintaskuista.

– Ainakin yksi ihminen koneen takaosassa oksensi. Hän onnistui viime hetkellä kaivamaan omasta laukustaan jonkun lääkepussin ja oksensi siihen, lennolla ollut Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen esihenkilö Lari Malberg kuvaili.

Ensimmäisiä oksennuspusseja jaettiin matkustajalennoilla jo 1920-luvulla. Nykyään pusseja löytyy useimmilta lennoilta istuitaskuista. Finnairin edustajan mukaan oksennuspusseja voi aina pyytää lisää matkustamohenkilökunnalta.