Lintu pudotti hävittäjälentokoneen – hurja tilanne videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hävittäjälentokoneet on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä ja hurjia nopeuksia. Joskus kuitenkin harmittomalta vaikuttavat tilanteet voivat koitua sotilaskäyttöön suunniteltujen koneiden kohtaloksi, kuten Yhdysvaltojen Texasissa huomattiin taannoin.

Yhdysvaltojen merivoimien harjoitukset saivat rajun käänteen 19. syyskuuta 2021 Texasin Lake Worthissa. T-45C Goshawk -hävittäjä oli lentämässä Forth Worthin tukikohdan läheisyydessä lintuparven yllätettyä lentäjän. Yksi linnuista päätyi hävittäjän moottoriin tuhoisin seurauksin.

Moottoriin joutunut lintu aiheutti hävittäjässä ongelmia, eikä lentäjällä ollut lopulta muuta mahdollisuutta kuin antaa sen pudota maahan. Sekä konetta ohjannut kokelas että hänen ohjaajansa selvisivät tilanteesta hengissä heittoistuinten ansiosta.

MailOnline-sivuston mukaan maahan pudonnut hävittäjäkone päätyi vaurioittamaan kolmea Lake Worthissa sijaitsevaa asuinrakennusta. Onnettomuus ikuistui lentokoneen ohjaamon videoksi, joka on sittemmin levinnyt viraalina.