Matkustaja rikkoi sprinklerin Silja Serenadella – aiheutti mittavat vahingot

Ohhoh! · Tim Isokivi

Silja Serenade -risteilyaluksessa tapahtui sunnuntaina aamuyöllä vesivahinko. Vahingon aiheutti matkustaja, joka oli rikkonut katossa olleen sprinklerin yön pikkutunteina laivan ollessa matkalla Helsingistä Tukholmaan.

Sprinklerisuutin hajosi viidennen kannen peräaulassa matkustajan kosketeltua sitä. Vettä suihkusi laivan sisälle yhteensä 3-4 kuutiometrin verran, ja sitä valui usealle kannelle. Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd arvioi Iltalehdelle tapauksesta koituneen tuhansien eurojen arvoiset vahingot.

Sprinklerin rikkonut henkilö on sittemmin tunnistettu valvontakameroiden kuvaamien videoiden avulla. Tapausta selvitellään ilkivallantekona. Sprinklerin rikkoutumisesta aiheutunut vesivahinko ei vaikuta Silja Serenaden liikennöintiin.