Tulevan GTA-pelin materiaalia vuotanut verkkoon – vahvistettu aidoksi

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Grand Theft Auto -pelisarjan odotettu kuudes osa on ollut tuotannossa jo vuosikausien ajan. Viikonloppuna verkkoon vuoti valtava määrä materiaalia, jonka väitettiin olevan peräisin tulevasta pelistä. Materiaali on sittemmin todettu aidoksi Bloombergin toimittaja Jason Schreierin toimesta.

Tulevan GTA-pelin kehitysvaiheesta peräisin olevia videoita jaettiin viikoloppuna GTAForums-foorumilla. Vuotaja kertoi päässeensä materiaaliin käsiksi suoraan Rockstar Games -peliyhtiön sisäisestä Slack-ryhmästä. Vuodettuja videoita on yhteensä noin 50 minuutin edestä.

Videot vaikuttavat vahvistavan monia GTA6-peliin liittyviä huhuja. Peli sijoittuu Vice Cityyn eli GTA-maailman versioon Floridan Miamista, ja mukana on sekä nais- että miespuoliset pelattavat hahmot. Yhdellä videolla pelin hahmot nähdään ryöstämässä ravintolaa hieman Pulp Fiction -elokuvan hengessä.

Vuodetuilla videoilla peli on vielä kaukana viimeistellystä, ja Schreierin mukaan kyse on varhaisesta materiaalista. Hän kuvailee vuodon olevan painajaismainen tilanne peliä kehittelevälle Rockstar Gamesille. Julkaisija Take-Two Interactive on sittemmin alkanut poistamaan videoita verkosta.

Teapotuberhacker-nimimerkillä esiintyvä vuotaja on Polygon-sivuston mukaan uhannut vuotaa myös tulevan pelin lähdekoodin tai jopa pelattavan testiversion. Vuotaja on pyytänyt GTAForumsilla Rockstar Gamesin tai sen emoyhtiöiden edustajia ottamaan häneen yhteyttä neuvottelujen aloittamiseksi.