Tutkimus: Jalkapallo ehkä miehen suurin stressitekijä elämässä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Seitsemän kymmenestä brittimiehestä on tunnustanut, että oman suosikkijoukkueensa näkeminen ottelussa jännittää heitä enemmän kuin esimerkiksi kaljuuntumisen pelko. Tulokset ovat yllättäviä, sillä rahaongelmia ja rakkauselämää saatetaan yleisesti pitää stressaavimpana asioina elämässä.

Hiussiirränäisiin erikoistuneet plastiikkakirurgian asiantuntijat Longevita-yhtiöstä tiedustelivat yli 2.000 mieheltä heidän suurimpia huolenaiheitaan. Asiantuntijat olivat yllättyneitä tuloksista.

– Tulokset järkyttivät meitä. Odotimme, että yleisimmät stressin syyt olivat raha, treffit ja työ. Emme odottaneet miesten käyvän läpi stressiä entiten suosikkijoukkuettaan katsoessa, Longevitan tiedottaja Kagen Seymenoglu sanoi Daily Starille.

Noin 68 prosenttia miehistä paljasti taloudellisten huolien pitäneet heitä hereillä. Noin 30 prosenttia stressaa peniksensä kokoa. Myös asunnon ostaminen ja treffeille pyytäminen saa miehiä hermostuneeksi. Eniten kuitenkin huolettaa jalkapallo.