Venäjältä joukkopako – kaikki lomalennot myytiin hetkessä loppuun

Matkailu · Terhi Piiroinen

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti keskiviikona osittaisesta liikekannallepanosta. Tämä tarkoittaa maan sotaväen reservin määräämistä taisteluvalmiuteen. Ihmisiä on kielletty poistumasta maasta, mutta neuvoa ei ole toteltu.

Venäläinen reitti- ja lomalentoja myyvä yritys Aviaseils myi hetkessä kaikki lennot loppuun maihin, jonne venäläiset eivät tarvitse viisumia. Nämä maat ovat Turkki, Armenia, Uzbekistan, Azerbaidžan, Kirgisia ja Kazakstan. Suoria lentoja ei ole enää tarjolla yhden ensimmäistäkään, Reuters uutisoi.

Samaan aikaan lentojen hinnat ovat nousseet moninkertaisesti. Esimerkiksi Dubaihin pääsee Moskovasta 5.000 eurolla, kun venäläisen keskimääräinen ansio on kuukausittain noin tuhat euroa. Tiedossa ei ole, vaaditaanko turistimatkoja ostaneilta maastapoistumislupia.