Kerrostalon uusi ilme hämmästyttää – julkisivu suoraan Nintendo-klassikkopelistä

Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen New Hampshiressä sijaitseva asuinrakennus on saanut retropeliharrastajia miellyttävän uuden ilmeen. Rakennuksen julkisivuun on maalattu Nintendon Donkey Kong -pelin inspiroima muraali.

Concordissa sijaitsevan kerrostalon seinämaalauksen loivat Positive Street Art -ryhmän taiteilijat Manuel Ramirez ja Cecilia Ulibarri. Taiteilijat käyttivät sen tekemiseen noin 100 työtuntia kahden viikon aikana. Ramirez ja Ulibarri kertoivat Concord Monitor -lehdelle tuoreen muraalin olleen tähänastisista töistään jännittävin.

Alun perin vuonna 1981 ilmestyneessä Donkey Kong -pelissä Nintendon maskotiksi myöhemmin noussut Mario yrittää pelastaa gorillan sieppaamaksi joutuneen tyttöystäväänsä Paulinen. Seinämaalauksessa nähdään pelistä tuttuja hahmoja ja yksityiskohtia alkuperäistä pikseligrafiikkaa kunnioittavalla tavalla maalattuna.