Syödäänkö teilläkin maksalaatikkoa? Nyt sillä on oma juhlapäivä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tiesitkö, että Saarioisten maksalaatikko on Suomen ostetuin valmisruoka-ateria? Maksalaatikko on säilynyt kestosuosikkina yli 60 vuoden ajan. Siksi se juhlii 10. lokakuuta jo kuudetta omaa maksalaatikkopäiväänsä.

– Maksalaatikko on yksi rakastetuimmista perinneruoista ja sitä myydäänkin yli yhdeksän miljoonaa rasiaa vuosittain. Vuonna 2017 lanseeraattu maksalaatikkopäivä on kunnianosoitus laatikoidemme suosiolle suomalaisen arjen klassikoina ja lempiruokina, kommentoi Saarioisten kuluttajakokemuksen johtaja Tia Yrjölä.

Saarioinen on selvittänyt juhlapäivän kunniaksi, mitä mieltä ranskalaiset ovat maksalaatikosta. Haastattelijana toimi ranskalaisen kulttuurin hyvin tunteva Erja Häkkinen, joka kutsui paikalliset ystävänsä lomakotiinsa Ranskan Rivieralle maistelemaan laatikoita. Maistelu sai aikaan yllättäviä reaktioita.

– En odottanut tykkääväni siitä, mutta kun maiston sitä, niin se teki kyllä vaikutuksen, kommentoi eräs ranskalaisista maistajista.