Prinssi Philip tutki UFO-havaintoja – nyt salaiset kansiot paljastetaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan edesmennyt prinssi Philip oli kiinnostunut avaruusolioista sen jälkeen, kun hän kuuli erään muurarin tarinan. Lordi Louis Mountbattenin, Philipin edesmenneen sedän, kotona muurannut mies kertoi kohdanneensa avaruusolioita. Prinssi Philip aloitti oman tutkimustyönsä UFO-havainnoista Isossa-Britanniassa.

Prinssin tutkimustyöt ovat pysyneet salassa tähän päivään asti. On luotu niin sanottu Royal X-files, eli kuninkaalliset tiedostot muukalaisista, avaruudesta ja kaikesta siihen liittyvästä. Kokoelmat pysyivät aiemmin salaisena kuningattaren aikana. Niitä on pyydetty nyt julkaistavaksi.

Entinen Yhdistyneen kuningaskunnan puolustusministeriön virkamies Nick Pope väittää, että prinssi Philip toteutti tutkmuksia yhdessä Sir Peter Horsleyn kanssa. Pope oli vastuussa Ison-Britannian hallituksen UFO-yksiköstä vuosina 1991-1994. Hän väittää tietojen pysyneen salaisena, koska ne voisivat aiheuttaa pöhinää.

– Tämä on erittäin herkkä aihe. Ajatella, että kuningattaren aviomies tutkii UFOja. Jos uutinen olisi tullut julkisuuteen, se olisi aiheuttanut sensaation, Pope kertoi History TV:lle.