GTA-hakkeri jäi kiinni – lontoolainen teini pidätetty

Digi · Terhi Piiroinen

Grand Theft Auto -pelisarjan kuudennen osan materiaalia levisi hiljattain verkossa ennen julkaisemista. Poliisi on pidättänyt 17-vuotiaan lontoolaisteinin. Teini on ilmeisesti murtautunut Rockstar Games -peliyhtiön sivuston lisäksi myös Uberin tietoihin.

Lontoon poliisin pidättämä teini liittyy ilmeisesti Lapsus$-nimiseen hakkeriryhmään. Yhdysvaltojen poliisit olivat pyytäneet apua Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaisilta. Pidätetty teini on käyttänyt ilmeisesti nimimerkkiä A.K.

Tulevan GTA-pelin kehitysvaiheesta peräisin olevia videoita jaettiin GTAForums-foorumilla. Vuotaja kertoi päässeensä materiaaliin käsiksi suoraan Rockstar Games -peliyhtiön sisäisestä Slack-ryhmästä. Vuodettuja videoita oli yhteensä noin 50 minuutin edestä.