HS: Hämähäkit valtasivat sillan Helsingissä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Maailmassa on lähes 45.000 hämähäkkilajia. Nyt ainakin yksi laji on viehättynyt Helsingissä Mustikkamaan ja Kalasataman yhdistävään Isoisänsiltaan. Kotimaamme hämähäkkilajiston mittakaavalla sillassa asustelevat hämähäkit ovat varsin isokokoisia.

Helsingin Sanomien lukijavinkin mukaan Isoisänsillalla asuvia hämähäkkejä tapaa etenkin hämärän tullen. Katulamppujen loisteessa näkyvät verkot ovat kiinnittäneen usean sillalla liikkuneen huomion. Paikka on oivallinen, sillä sillan rakennelmiin verkkoja kutoneet hämähäkit saavat mukavasti saalista seitteihin. Hämähäkkien uskotaan olevan ristihämähäkkejä, joilla on tunnetusti upeita seittirakennelmia.

– Silta on sopiva ratasmaisen pystysuoran verkon rakentamiseen, Luonnontieteellisen keskusmuseon museoamanuenssi Timo Pajunen kertoo HS:lle.