Äänekoski varoittaa – huijauspuheluita terveyskeskuksen nimissä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Äänekoskella on soiteltu ihmisille liittyen suolistoseulontatutkimuksiin. Ihmisten henkilötietoja on saatettu kalastella soittojen avulla. Äänekosken kaupunki on julkaissut aiheesta tiedotteen ja kertoo, että kutsut lähetetän ihmisille aina kirjeitse.

– Saamamme tiedon mukaan kuntalaisille on tullut huijaussoittoja Äänekosken terveyskeskuksen nimissä suolistoseulontaan liittyen. Suolistoseulontakutsut tulevat Fimlab Oy:ltä kotiin kirjeitse. Seulontaan ei kutsuta siis puhelimitse, kuten huijaussoittaja puhelussaan kertoo, Äänekosken kaupunki tiedottaa.

Kaupungin mukaan myös seulontatulos ilmoitetaan henkilökohtaisesti kirjeellä. Jos seulonnan perusteella on aihetta jatkotutkimuksiin, seulontaan osallistuvaa ohjeistetaan olemaan yhteydessä itse terveyskeskuksen seulonnasta vastaaviin hoitajiin.

– Seulonnan jälkeen tutkimuksiin liittyvät mahdolliset puhelut eivät myöskään tule tuntemattomasta numerosta, vaan Äänekosken terveyskeskuksen tähystyshoitajalta, jonka puhelinnumero näkyy puhelun saajalle kokonaisuudessaan. Näin puhelun saajalla on mahdollisuus tarkastaa, että soitto tulee oikeasti Äänekosken terveyskeskuksesta.

– Kuntalaisia varoitetaan puhelimitse tapahtuvasta henkilötunnusten kalastelusta – seulontaan osallistuvien henkilötiedot ovat Äänekosken terveyskeskuksen käytettävissä, joten terveyskeskuksesta päin ei soiteta ja kysytä henkilötunnuksia kutsun lähettämiseksi.