Kaipaatko vanhaa Instagramia? Uutuussovellus tuomassa sen takaisin

Digi · Tim Isokivi

Somepalvelu Instagram on uudistunut vuosien saatossa tavoilla, jotka eivät ole monien mieleen. Instagramin käyttäjäkunnan tunteita ovat hiertäneet muun muassa aikajanan muuttuminen epäkronologiseksi ja jatkuva mainosten ja ehdotettujen julkaisujen tulva.

Uutuussovellus The OG App lupaa tarjota Instagram-käyttäjille käyttökokemuksen, joka muistuttaa sovelluksen alkuperäistä versiota. Sovelluksen kautta Instagramiin kirjautuvat näkevät syötteen aikajärjestyksessä algoritmin päättämän järjestyksen sijaan. Myös mainokset ja suositellut julkaisut loistavat poissaolollaan.

The OG App tarjoaa käyttäjille myös mahdollisuuden luoda vaihtoehtoisia julkaisusyötteitä. Techcrunch-sivuston mukaan käyttäjät voivat esimerkiksi luoda omat syötteensä ruokaan, valokuvaukseen ja urheiluun liittyvälle sisällölle.

Somekäyttönsä vähentämistä haluavat voivat estää uusia julkaisuja tulemasta syötteeseen 24 tunniksi. The OG App on saatavilla Android-laitteille. Sovelluksen luvataan saapuvan myöhemmin myös iPhonelle.